Tips

4 tips voor de sportschool

Je wilt fitter worden en gaat naar de sportschool! Goed bezig. Maar hoe voorkom je dat je na 2 of 3 maanden opgeeft? Het is geen geheim dat sportscholen het meest verdienen aan mensen die heel enthousiast een jaarabonnement nemen en het na een aantal maanden laten afweten. Hier een aantal tips om niet zo iemand te worden!

Zet realistische doelen

Meeste mensen hebben een doel zoals 10 kilo afvallen, slanker worden, conditie verhogen. Dat is mooi, maar verbind er een tijd aan en maak het ook meetbaar. Je bent misschien vanuit school of werk bekend met de term SMART doelen. Dat is een handig hulpmiddel bij het formuleren van doelen.

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdsgebonden

Als je dus zegt: ik wil 10 kilo afvallen, dan is dat dus niet goed. Je ken beter zeggen: Ik wil over 2 maanden 10 kilo zijn afgevallen ten opzichte van mijn huidige gewicht.

Vind je het moeilijk om te bepalen wat realistisch is voor jou? De meeste sportscholen hebben gratis coaches rondlopen waar je een gesprek mee kan aanvragen. Check anders ook bij je zorgverzekering of je een coach kan declareren, soms kan dit zelfs bij een basisverzekering.

Als laatste tip bij dit onderdeel willen we nog meegeven dat je doelen niet te ver in de toekomst moeten liggen. Probeer je doelen zo mogelijk te vertalen naar wekelijkse doelen. Dan heb je wekelijks een vinkje die je kan zeggen en dat motiveert om door te gaan.

Hou het fysiek vol

Zorg dat je niet met een lege maag de sportschool in gaat en houd je sportdrankje bij de hand. 

Je hebt energie nodig om je oefeningen goed af te ronden. 

Zorg dat je oefeningen doet die voor jou goed te doen zijn, maar natuurlijk niet te licht. Herhaal die gewoon net zo lang tot je het gevoel hebt dat je spieren echt aan het werk zijn. Zo word je steeds iets sterker.

Zoek een sportmaatje

Misschien niet iets waar je meteen zin in hebt, maar het kan helpen. Het is namelijk veel makkelijker om tegen jezelf te zeggen dat je moe bent en geen zin en allerlei smoesje dan tegen een ander. Je wilt de ander niet teleurstellen, dus ga je maar! 

Daarnaast is sporten met een sportmaatje ook veel leuker. 

Tot slot: geen paniek

Heb je moeite je doelen te halen en het sporten vol te houden? Geen paniek! We gaan niet liegen, het is moeilijk. Ben je een week niet geweest? Ga niet bij de pakken neer zitten, ga naar sportschool! Een dip heeft iedereen wel eens, het gaat erom wat je na je dip doet! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *