- over deze site > De website, hoe werkt het?
Notificatie document Naar startpagina
----------

De website, hoe werkt het?

De navigatiestructuur binnen de site is heel eenvoudig.

 

Bij selectie kunt u kiezen uit alle beschikbare categorieën. Wanneer u het onderwerp van uw keuze selecteert, verschijnt er in het rechterveld een overzicht van de beschikbare bestanden. In dit overzicht wordt aangegeven of het 'voorlichting' of 'richtlijnen', etc. betreft, of ze consensus of evidence based zijn en wanneer de bestanden zijn goedgekeurd, herschreven of door de NVOG-Ledenvergadering zijn aangenomen.

U maakt een keuze uit de bestanden uit het overzicht en u ziet vervolgens links de index van het bestand en rechts de inhoud. Door op de verschillende hoofdstukken in de index te klikken, verschijnt dat onderdeel van de tekst waarin u geïnteresseerd bent.

 

Het is ook mogelijk om op een andere manier naar een (deel van de) tekst te navigeren, namelijk via de zoekmachine. Als u op zoeken klikt, kunt u binnen de gehele site of een bepaald onderdeel daarvan zoeken. U kunt ook zoeken door het aanklikken van een trefwoord of zelf een zoekterm intypen. Het is ook mogelijk om deze zoekmogelijkheden te combineren.

  

Voorbeeld
Als specialist uit een ziekenhuis ben ik geïnteresseerd in de behandeling van oncologische richtlijnen. Daarom klik ik bij richtlijnen op oncologie, waarop het overzicht van de richtlijnen verschijnt. Vervolgens kies ik de richtlijn van mijn keuze, bijvoorbeeld de richtlijn Molazwangerschap en ga ik naar 'behandeling'.
Ik kan er echter ook voor kiezen om bij zoeken de oncologische richtlijnen te selecteren en het trefwoord 'behandeling' te kiezen. Dan verschijnen er onderdelen van richtlijnen die aan deze zoekopties voldoen.

 

Printen/opslaan/e-mailen
Het is mogelijk om een PDA- of PDF-versie van een bestand te printen, op te slaan of te e-mailen. Het is mogelijk om elke bijlage afzonderlijk te printen/op te slaan/te e-mailen of om alle bijlagen in één keer te printen/op te slaan/te e-mailen. Hiervoor gebruikt u de icoontjes die rechts bovenin worden getoond als u een tekstdocument hebt geopend.

 

Favorieten
U kunt uw favoriete bestanden opslaan. Hiervoor is het nodig om met behulp van een login en wachtwoord in te loggen in het systeem. Het voordeel hiervan is dat u (onafhankelijk van waar u zich bevindt) altijd uw bestanden snel beschikbaar hebt.

 

Forumfunctionaliteit
U kunt (als lid van een commissie of werkgroep) commentaar leveren op richtlijnen die in ontwikkeling zijn. Ook hiervoor is het nodig om in te loggen in het systeem.

 

Home
Door op het icoontje van het huis te klikken, navigeert u terug naar de homepage van Voorlichting en Richtlijnen. U kunt ook altijd naar de homepage van de pagina door dubbel te klikken op het NVOG-logo.

 

Vragen

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het Bureau van de NVOG via het e-mailadres: info@nvog.nl.